Search
вторник 12 ноември 2019
  • :
  • :

Сенници или щори – избор за красивото разнообразие вкъщи

Разнообразието в интериора вкъщи се дължи до голяма стене за индивидуалното въображение на всеки човек. Освен възможностите, с които разполага всяко домакинство, въображението е много важно, тъй като благодарение на него може да създадете истински шедьоври вкъщи. Едни от най-простичките елементи, които вършат изключителна работа посредством множеството си функции за различни видове щори и сенници. Те са страхотен аксесоар за прозорците, към който днес все повече хора се ориентират.

сенници

Що се отнася до щорите, разнообразието е изключително богато. Съществуват модели, изработени от какви ли не материали – плат, дърво, алуминий, пластмаса, под различни форми – хоризонтални, вертикални, в богата цветова палитра. Цените им достъпни и почти едни и същи, с изключение на рисуваните щори, които са по-скъпи от обикновените.

Освен като красив елемент от помещението, щорите се ползват и за редица други неща. Благодарение на своите характеристики, те предпазват от външните климатични условия – слънце, дъжд, сняг, вятър, буря. Поддържат една приятна за вас температура, според сезона. Разглеждайки ги по-обстойно, преди да направите своята покупка, ще разберете, че всеки модел има сходни, но различни продължителност на живота, издръжливост, лесно или по-трудно почистване и т.н. В зависимост от мястото, на което смятате да ги поставите, може да изберете най-подходящият за вас вид, консултирайки се  с професионалистите от съответната фирма.

От своя страна, сенниците също дават възможност за голям избор, благодарение на своето многообразие. Потребителите могат да избират от такива тип шатра, ветрилообразни, раменни, ролкови – балконски и широкоплощни. Техните цени не са фиксирани, а се изчисляват на база определени таблици, според квадратния метър и други характеристики. Напоследък, на пазара голяма популярност добиха алуминиевите сенници, които съществуват под вертикална и хоризонтална форма, има и подвижни. Тяхното предимство пред останалите видове е, че са изработени от лек материал и притежават покритие, което ги защитава от корозия.

щори

Сенниците са много подходящи за монтиране на тераса. Важното при избора на  такива е да изберете платнище от подходящ материал. Според това дали ще сенниците ще се сгъват, може да се спрете на винилово или акрилно, а в случай че сгъването им не е нужно – на такова от поликарбонатни плоскости. След това идва лесната част – изборът на цвят и шарка според интериора вкъщи или по-точно на терасата, ако е по-голяма и позволява частично обзавеждане. Има редица фирми, които се отличават с висок професионализъм и  са предпочитани от потребителите. Намирайки такава, ще може да получите ценни съвети, богат избор от материали и нюанси, а защо не и да хванете някоя промоция или хубава оферта…

Да осигурим на дома и най-вече на себе си максимален комфорт е най-важното. Приятната атмосфера вкъщи би могла да ни помогне да се разтоварим след дългия и изморителен работен ден. И не е за вярване, но това е напълно по силите на на пръв поглед обикновените щори и сенници. Един малък елемент от нашия дом, който ще промени и разнообразни обстановката у дома, а освен това ще регулира температурата така, че да ни бъде удобно и уютно – точно каквото трябва да бъде в собственото ни жилище. Тези „аксесоари” са неразделна част от едно жилище и нещото, без което то би изглеждало незавършено.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *