Search
вторник 12 ноември 2019
  • :
  • :

Слънчеви колектори – разумното решение за вашите спестявания!

С всеки изминал месец сметките ви за електричиство нарастват, най-вече през продължителния зимен период? Търсите разумен изход от ситуацията? Заложете на правилния избор – слънчеви колектори, със съвременна технология за абсорбиране на соларни лъчи!

слънчеви панели бойлер

Слънчевите панели намират възможни приложения за промишлени цели, за нуждите на бита от гореща вода или за отоплението на жилищни сгради. Експертите в областта са установили, че за един човек средно се изразходват 80 литра гореща вода и е достатъчна 1,2 кв. м соларна площ, за да се захранва водосъдържател с посочения капацитет. Съществуват и комбинирани слънчеви системи, при които площта на панелите се определя от отопляемото пространство. При жилищно помещение от 100 кв. м, за да функционира подовото отопление ви трябват около 12 – 15 кв. м  абсорбираща повърхност, а за радиаторите между  16 и 20 кв. м.

Може да разчитате на качествено обслужване от фирмите за слънчеви панели, тъй като те ще ви консултират по всички въпроси за предлаганите продукти. Друг тип услуга е проектирането на соларна система, според вашите изисквания и  монтирането й  към водопроводната и електропреносна мрежа.

Слънчевите колектори основно се поделят на вакуумно-тръбни и плоски. Първите са подходящи за целогодишна експлоатация, тъй като при облачно време поглъщат около 150 – 200 W топлина. Вторите произвеждат топла вода само през периода април – октомври. Ефективността и на двете системи зависи от място и разположението на панелите. Препоръчително е батериите да се ориентират с южно изложение и наклон на абсорбиращата повърхност между 20 – 60 градуса за максимални резултати.

слънчев панел

 

Соларните системи имат редица преимущества, гарантиращи дългия им и надежден експлоатационен период. Призматичното стъкло издържа на висока температура, а проблемите с котлен камък на водосъдържателния съд са елиминирани напълно.

Соларните системи са разумният избор за всеки дом! Вече може да правите планове за бъдещето! Спестявайки от  месечните сметки за отопление, вие ще реализирате мечтите си!
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *